Konferenca o identiteti in upravljanju dostopov 2014

Cilj projektov Upravljanje identitet in kontrola dostopov ni več omejen na avtomatizacijo ročnih opravil v informatiki. Zaželeno je, da se začetna investicija oplemeniti in preraste v “Governance”, kar pomeni, da se upravljanje identitet prenese neposredno na menedžment.

Identiteta in upravljanje dostopov je ena izmed vročih tem teh dni. Toda kljub temu jih večina organizacij še ni implementirala v celoti. »Do leta 2020 bo Internet stvari predefiniral koncept upravljanja identitet tako, da bo vključeval tudi to kar si ljudje lastijo, delijo in uporabljajo,« predvideva Gartner.

Letošnja konferenca, ki bo potekala 9. oktobra na Univerzi v Mariboru na Slomškovem trgu 15, bo praktično usmerjena in bo udeležencem pomagala potrditi njihov trud s tega področja in jim ponuditi nove ideje. Dobili bodo nov vpogled v najnovejša orodja in prakse implementacij. Med pokritimi temami bodo prihodnje smernice in organizacijske težave.

Ključni govorec bo gostujoči predavatelj Ramsés Gallego. Ramsés je dejaven na številnih področjih v mednarodnem merilu in je aktiven član IT-združenj. Zaposlen je pri DELL Software kot Security Strategist & Evangelist, hkrati pa je ISACA International Vice President, Board of Directors (CISM, CGEIT) in eden od avtorjev tehnologije COBIT. Več o Ramsésu in njegovih vpogledih si lahko preberete v lanski decembrski številki Računalniških novic (24/XVIII), kjer smo objavili intervju z njim.

Seji bo sledila predstavitev praktičnih primerov rešitev upravljanja identitet v Univerzi v Mariboru, ki ima kar 2.000 zaposlenih in več kot 20.000 študentov. Prikazali bodo svoje izzive in rezultate.

Na koncu bo potekala še okrogla miza o upravljanju informacijske tehnologije na Univerzi v Mariboru. Spodbujala bo deljenje vpogledov, izzivov in težav te tematike.

Konferenca je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava po elektronski pošti iam-conference@um.si