Verzioniranje?

Uporabniki TOADa smo zaradi preprostosti uporabe včasih že kar preveč razvajeni. V orodne vrstice si nastavimo najljubše in najpogosteje uporabljane funkcije, ob novih verzijah pa pozabimo pogledati, kaj je v verziji, ki smo jo lahkotno pravkar instalirali, novega. Razvijalci pri Dellu ne počivajo in dodajajo vedno nove in nove funkcionalnosti, ki pa jih uporabniki TOADa zaradi obilice dela velikokrat spregledamo.

Ker naši naročniki od nas zahtevajo vedno nove in nove funkcionalnosti, skupine razvojnikov pa se širijo in spreminjajo, počasi začenjamo izgubljati sled o zgodovini naše programske opreme. Zato je nujno potrebno voditi evidenco o tem, kdo, kdaj in kaj je spreminjal v programu na katerem delamo. Ste vedeli, da ima TOAD vgrajen modul za povezovanje z raznimi versioning control okolji kot je na primer Microsoft Team Foundation Server (TFS)?

Modul za verzioniranje je v TOADu že kar nekaj let, treba pa je priznati, da sam vmesnik ni bil prav prijazen do uporabnika, vseeno pa je močno olajšal večno preskakovanje med programom in sistemom za verzioniranje. V zadnjem članku (http://goo.gl/xuFE0i) se Dell zavezuje, da bodo temu delu, v času vedno hitrejšega in kompleksnejšega razvoja programske opreme, posvetili več pozornosti.

Imate vprašanja? V podjetju ADM-Adria vam bomo z veseljem pomagali. Da pa z iskanjem ne bi izgubljali preveč dragocenega časa, vam predlagamo, da se z nami dogovorite za izobraževanje o novostih v TOAD na vaši ali na lokaciji ADM-Adria, kjer si bomo v miru, na vašim potrebam prilagojenem seminarju, ogledali, kaj vse TOAD, ki že dolgo ni več zgolj programersko orodje, ponuja.