Prepoznajte tvegane uporabnike!

One Identity Safeguard for Privileged Analytics analizira in prepozna nevarne privilegirane uporabnike. To pomeni, da lahko z njegovo pomočjo zaznate tveganje pri privilegiranih uporabnikih in tako preprečite škodo, ki bi lahko zaradi njih nastala vaši organizaciji.

Z One Identity Safeguard for Privileged Analytics boste vedno vedeli, kdo so vaši privilegirani uporabniki z visokim tveganjem, spremljali boste lahko vprašljiva vedenja in odkrili prej neznane grožnje znotraj in zunaj vaše organizacije. Z uporabo tehnologije za analizo vedenja uporabnikov zaščita Safeguard for Privileged Analytics zazna nepravilnosti in jih razvrsti glede na tveganje, tako da lahko na podlagi tega sprejmete ustrezne ukrepe in konec kocev – kar je tudi namen vsega skupaj – preprečite kršitve.

Zaznavanje groženj v realnem času

S pomočjo One Identity Safeguard for Privileged Analytics z lahkoto ugotovite, kateri uporabniki za vas pomenijo visoko tveganje. Da boste brez skrbi, pa je dobro vedeti, da se obvestila pošljejo samodejno, in to takoj, ko se spremembe v pooblastilih v uporabnikovem profilu pomaknejo v status visokega tveganja. Ta takojšen ukrep odpravlja tveganje, ki bi nastalo v vmesnem času.

Vsaka rešitev za varnost ne bo odkrila zunanjega napada ali odtekanja notranjih informacij. One Identity Safeguard for Privileged Analytics pa sledi in grafično prikazuje dejavnosti uporabnikov v realnem času. Tako boste zelo jasno lahko opazovali, kaj se dogaja v vašem IT okolju. Namesto, da bi na podlagi nekega vzorca zaznavali »slabo vedenje«, ta sistem ustvari izhodišče »normalnega« vedenja s podatki, ki jih dobi iz vašega IT okolja. Nato podatke uporabi za odkrivanje odstopanj z uporabo 13 algoritmov za strojno učenje. Analiza vsebine privilegiranih sej, izdanih ukazov… opazuje običajno uporabljane ukaze in aplikacije. S podrobno analizo ugotovi, kaj je običajno vedenje in tako pomaga pri odkrivanju neobičajnega, krajah in zlorabi privilegiranih uporabnikov.

Vsak izmed teh uporabnikov ima tudi značilen vzorec obnašanja. Celo pri opravljanju dejanj, kot so tipkanje ali zgolj premikanje miške. Algoritmi, vgrajeni v zaščito Safeguard for Privileged Analytics, pregledajo te vedenjske značilnosti. Tudi to pomaga pri prepoznavah kršitev in služi kot neprekinjeno biometrično preverjanje prisotnosti.

Bi preizkusili, kako je v praksi?

Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo ponudili brezplačen dostop do testnega okolja, v katerem boste lahko preizkusili predstavljeno rešitev!
Sporočite nam vaše želje na info[@]adm-adria.eu ali +386 59 251 955.