Foglight for Oracle

Delovanje Oraclovih baz lahko nadziramo z rešitvijo Foglight for Oracle

Foglight for Oracle – Performance Investigator omogoča širok in preprost pregled nad delovanjem Oraclovih baz podatkov. Na enem mestu vidimo najbolj kritične dogodke v okolju, s čemer nam je omogočeno hitro ukrepanje v primeru težav pri delovanju baz podatkov. S prilagoditvijo nadzornih plošč, lahko DBA preda nadzor oddelku za nadzor delovanja IT sistemov, sam pa lahko več časa posveti razvoju, optimizaciji in učenju. 

Lastnosti Foglight for Oracle – Performance Investigator:

  • Preglednost – na enem mestu preko intuitivnega grafičnega vmesnika na preprost način vidimo delovanje celotnega okolja baz podatkov. Ker je vgrajena tudi povezava do OS, lahko nadziramo tudi delovanje strežnikov.
  • Zgodovinski podatki – orodje v svoji bazi podatkov hrani dogodke, potek in način izvajanja SQL stavkov, resurse potrebne za izvajanje posameznih stavkov in delovanje okolja ter vse spremembe v nastavitvah. S tem nam je omogočena primerjava izvajanja istega stavka v različnih časovnih okvirih in obremenitvah in nam tako omogoča iskanje vzrokov, zakaj so se performanse izvajanja spremenile ter kako jih izboljšati.
  • Avtomatsko obveščanje o težavah – zaradi vgrajenega sistem sledenja sistema in bogatih zgodovinskih podatkov, Foglight for SQL Server lahko alarmira ne glede na to kako imamo nastavljene pragove pri katerih naj bi se alarm sprožil na primer ob nenadoma nenormalnem povečevanju zasedenosti diskovnega prostora.
  • Planiranje s pomočjo predikativnih metod – DBA mora redno spremljati porabo resursov in pravočasno naročati nove komponente, saj v finančnih oddelkih ne marajo, da DBA preko noči naroča npr. novo diskovje, ampak naj bi bila vsa naročila planirana v naprej.
  • Z dodatkom SQL Optimizer dobimo popolno orodje za nadzor, diagnostiko in optimizacijo baznega okolja.
  • Olajšano poročanje – zaradi vgrajenega orodja za kreiranje poročil, DBA ne izgublja časa z včasih kompliciranim programiranjem poročil za različna vodstva. S preprosto drag&drop metodo, je tako poročilo narejeno v minutah.

 

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=J9olUZx3YaQ” ]

 

Bi preizkusili, kako deluje Foglight for Oracle – Performance Investigator v praksi?

Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo priskrbeli brezplačen preizkus predstavljene rešitve! Vaše želje nam sporočite na info[@]adm-adria.eu ali +386 59 251 955.