Quest On Demand Migration

Kako uspešno preseliti sisteme v novo najemniško okolje?

Bi se radi znebili več najemniških okolij Microsoft 365?

Najboljši način je selitev v skupno ciljno okolje, kar lahko izboljša produktivnost zaposlenih, občutno zmanjša breme za IT oddelek, poveča varnost in nenazadnje tudi poenostavi licenciranje. Sproti boste zmanjšali operativne stroške in škodo ob morebitnem uspešnem kibernetskem napadu. Zaradi zapletenosti in razvejenosti ter obsežnega nabora funkcij, ki jih premore Microsoft 365, je selitev lahko težavna in zahteva specifično znanje in izkušnje. Med selitvijo morajo sistemi nemoteno delovati, uporabniki imeti dostop do podatkov, komunikacija pa mora biti neokrnjena. Vsaka ovira lahko pomeni izpad delovanja in izguba dragocenih podatkov.

Kdaj bi morali razmisliti o migraciji najemniških okolij?

Splošno gledano takrat, ko želite izboljšati upravljanje, varnost in sodelovanje med različnimi ekipami. Prevzem ali delitev podjetij, sprotna uvedba različnih najemnikov (običajno brez predhodnega posveta) sta na primer dva scenarija, kjer je migracija najemniških okolij najbolj smiselna.

Kako torej uspešno preseliti sisteme v novo najemniško okolje?
Potreben je določen del avtomatizacije in specializirana programska rešitev, kot na primer Quest On Demand Migration, ki med drugimi omogoča nemoteno poslovanje med migracijo.

Strukturiranost je izrednega pomena. Quest On Demand Migration bo postopek selitve začel z oceno izvornega okolja oziroma celotnega inventarja. Ugotovi se obstoječe konfiguracijske parametre, količine podatkov in ostale strukture, ki jih je potrebno preseliti. Z analizo izvornega okolja se lahko ugotovi, ali bodo potrebne spremembe v skupnem ciljnem okolju, kar lahko vključuje spremembo splošnih politik, uporabniških računov, nastavitve poštnih predalov, dovoljenj in podobno.

Quest On Demand Migration bo samodejno odkril in združil podvojene izvorne in ciljne uporabnike. Po vseh zbranih podatkih boste dobili vpogled, koliko časa in kako zahtevna bo migracija najemniških okolij. Skozi celotno selitvijo pa boste lahko v realnem času spremljali napredek, vse dogodke in naloge, ki se trenutno izvajajo.

Po opravljeni oceni okolij lahko začnete z migracijo. Kot smo izpostavili na začetku, je selitev lahko dolga in težavna. S Quest On Demand Migration lahko poskrbite za soobstoj vseh sistemov med selitvijo. S poenotenim imenikom boste ohranili vidljivost in dostop do osebnih podatkov, poenoteni koledarji bodo prikazovali razpoložljivost uporabnikov v realnem času, souporaba domen bo ohranila e-pošto pred, med in po migraciji. Poslovni računi in gostujoči računi bodo še naprej lahko dostopali do skupnih virov, sinhronizacija (Azure) aktivnih imenikov pa bo poskrbela za neprekinjeno upravljanje identitete in dostopa.

  • Za še enostavnejšo selitev Quest On Demand Migration omogoča re-konfiguracijo priljubljenih Windows storitev, na primer Outlook, OneDrive, Teams in še več.

Prednosti migracije aktivnih imenikov prek oblaka

Združevanje domen in selitev aktivnih imenikov preko oblaka pomeni, da pri tem ne boste potrebovali namenskih strežnikov, SQL baz in niti internetne povezave. Prav tako omogoča migracijo in integracijo konfiguracij med aktivnimi imeniki, Azure aktivnimi imeniki in hibridnimi imeniki, kar pomeni, da bodo med selitvijo migrirani in nemigrirani uporabniki ter tudi naprave in aplikacije vedno sinhronizirani.

Exchange Online omogoča neprekinjeno komunikacijo zaposlenih preko elektronske pošte, ki je ključna za sodelovanje na delovnem mestu. S preselitvijo podatkov e-pošte v novi poštni nabiralnik ciljnega najemniškega okolja zagotovite, da uporabniki ohranijo dostop do svojih podatkov. Preselite lahko vse, od skupnih poštnih nabiralnikov, Exchange virov, javnih map do obnovljivih elementov in nastavitev za pravne postopke. Optimizirajte čas migracije z možnostmi filtriranja, zagotovite neprekinjen dostop s preselitvijo dovoljenj in načrtujte naloge za takojšnje ali prihodnje izvajanje.

Vsi podatki potujejo z vami v novo najemniško okolje, kar vključuje vse OneDrive uporabniške račune, vse različice dokumentov in dovoljenja za nemoten dostop do skupnih map. Predhodno jih filtrirate glede na vrsto, datum in velikost in tako določite prioriteto določenih podatkov. Nastavite lahko tudi časovnike za selitev in tako preprečite, da bi migracija vplivala na vaš urnik.

Za nemoteno skupno rabo dokumentov lahko preselite tudi vse dokumente in podatke iz SharePointa. Tudi podatki, ki jih hranite v Teams kanalih, lahko preživijo selitev v novo okolje brez zapletov, vključno s pogovori in dokumenti.

Kaj pa problematika domen? Več najemniških okolij si ne more lastiti iste domene hkrati. Quest On Demand Migration odkrije in zamenja migrirano domeno iz vseh izvornih objektov, jo tudi odstrani iz izvornega okolja in samodejno integrira v ciljno okolje. Poskrbi tudi za preusmeritev vseh e-poštnih sporočil med selitvijo domene.

Migracija najemniških okolij je nevsakdanji projekt, ki pa je pomemben za učinkovitost, izboljšano uporabniško izkušnjo in varnost. Naj vam pri selitvi pomaga Quest On Demand, ki je plod več kot dvajset let izkušenj na področju selitev in upravljanja Microsoft platform.