VABILO NA BREZPLAČEN DOGODEK

Odkrivanje Potenciala Hibridnega Spremljanja z Foglightom

Quest je prepoznan po orodjih, kot so Foglight, SharePlex, TOAD itd., ki uporabnikom pomaga pri upravljanju, spremljanju in nadzoru njihovih podatkov in IT infrastrukture.

Meja med oblakom in lokalnimi okolji se je tako dramatično zabrisala, da je prizadevanje za optimizacijo podatkov v oblaku in zmanjšanje stroškov postalo poslovno vprašanje celotne infrastrukture. “Data Observability” postaja nuja, ki IT-ekipam omogoči vpogled v silose in zmanjševanje oziroma obvladovanje kompleksnosti celotne infrastrukture s podatkovnimi bazami, v oblaku in hibridnih okoljih.

V torek, 21. maja 2024 vljudno vabljeni na brezplačen dogodek v živo Odkrivanje Potenciala Hibridnega Spremljanja z Foglightom.
Lokacija: NOX HOTEL, Celovška 469, Ljubljana

Agenda

  • 9.30 – 10.00 – Prihod in registracija
  • 10.00 – 10.15 – Opis teme ter predstavitev programske opreme z novostmi
  • 10.15 – 11.00 – Pregled in monitoring metrik in stroškov
  • Govorili bomo o orodjih, ki kvalitetno in z zaupanjem merijo metrike naših IT artefaktov, kot so recimo Oracle, MSSQL in druge storitve, ki tečejo v sklopi standardnih VM npr. AD. Exchange, monolitne aplikacije. Za te storitve rabimo vpogled, ki je zaupanja vreden in prikazuje realno stanje infrastrukture, na kateri se izvajajo storitve kot tudi same storitve, ki jih ponujamo. Mikro: prikaz monitoringa AD, Exchange, web, local devices in net, DB – oracle in MSSQL, ter virtualne infrastrukture z pripadajočimi VMi

    Smo pripravljeni na migracijo v cloud?
  • 11.00 – 11.15 – Odmor
  • 11.15 – 12.15 – Vpogled v stanje migracij storitev – oracle/MSSQL on-prem in VMs v oblak
  • Govorili bomo o foglight monitoringu oblačnih storitev kot so recimo VM instance, MSSQL kot najete instance, druge oblačne storitve, ki ponujajo direktne rešitve kot recimo prenos podatkovnih baz in seveda storitve virtualizacije VM, katere bi radi prenesli v oblak.
    Prikaz monitoringa VM/DB/servisov (kubernetes) v oblaku in monitoring le-teh ter možnost vpogleda prej-potem ter izračun stroškov glede na komponento. Mikro prikaz zmogljivosti orodja in vpogled v sposobnosti meritev ter oceno stroškov, ki nastanejo zaradi migracije ter monitoring stroškov on-prem opreme ter meritev tehnične kot finančne uspešnosti migracije

    Na koncu se bomo dotaknili še kritične tehnologije v IT, sploh ko govorimo o migracijah – to je backup 🙂

    Zaključna debata in Q&A
  • 12.15 – 13.30 – Prosto druženje s prigrizki