digitalno dekle leti naprej

Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije III

To je tretji del v seriji člankov »Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije«. Pred branjem priporočamo, da si najprej preberete prvi in drugi del.

Tukaj je nadaljevanje priporočil najboljših praks digitalne transformacije:

Demokratizacija razvoja aplikacij

Digitalne rešitve se širijo na vseh področjih našega življenja, med tem pa v delovno okolje vstopa rastoče število zaposlenih, ki jim uporaba takšnih tehnologij ne povzroča večjih težav. Te osebe so pogosto tehnično dovolj sposobne, da lahko za izdelavo in spreminjanje rešitev avtomatizacije procesov uporabljajo vizualno integrirano razvojno okolje, ki ne zahteva pisanja zapletenih vrstic kode.

Vodje IT in poslovnih enot naj sodelujejo pri prepoznavanju posameznikov, ki globoko razumejo kako delujejo določeni poslovni procesi in imajo sposobnost prispevanja k razvoju digitalnih sredstev v nizko-kodnem razvojnem okolju.

Zbor povratnih informacij in izvedba ukrepov na njihovi podlagi

Po razporeditvi aplikacij, obrazcev in delovnih tokov je potrebno vzpostaviti sistem za zbiranje povratnih informacij uporabnikov. V nizko-kodnih razvojnih okoljih je mogoče takšne spremembe implementirati hitro in v skladu z odzivi uporabnikov, kar zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. Končni uporabniki zaradi takšnega pristopa postanejo cenjen del procesa digitalne transformacije.

Odprava pomislekov glede avtomatizacije

Zaposleni se lahko počutijo manj koristne pri procesih, kjer so velike količine ročnih opravil avtomatizirane. To lahko vidimo kot priložnost, da na novo določimo vloge v podjetju ali pa zaposlene vključimo v usposabljanje in tako pozitivno vplivamo na poslovanje.

Sodelavci, ki so odprti za učenje novih veščin in prevzemanje novih odgovornosti (na primer gradnja lastnih avtomatiziranih delovnih tokov iz predlog), bodo pri digitalni transformaciji dragocena pridobitev za vaše podjetje.

Začnite sodelovati, ustvarjati in izboljševati z enostavno integrirano digitalno platformo za avtomatizacijo procesov, kot je K2 Process Automation Software.

We are at your disposal for further information!

info[@]adm-adria.eu or +386 59 251 955