Zakaj SharePlex?

SharePlex za Oracle je preprosta in poceni rešitev za repliciranje podatkov za baze podatkov Oracle. V zadnjih 12+ letih je ta tehnologija poenostavila podvajanje podatkov za stranke v različnih panogah po vsem svetu. Zmanjša čas izpadov in zmanjša tveganje pri repliciranju več kopij Oraclovih podatkov za posebne namene, da bi zadovoljili vaše poslovne potrebe.
Stopimo korak preko oglaševalskih sporočil in poglejmo par razlogov, s katerimi Shareplex izpolni nekatere glavne poslovne cilje.

Preprostost vs zapletenost

Obstaja pogosto napačno prepričanje, da mora biti podvajanje podatkov zapleteno. Ta mit se ohranja zaradi rešitev, ki zahtevajo uporabo več modulov, da dosežejo popolno funkcionalnost. To ne velja za SharePlex.

SharePlex poenostavi podvajanje podatkov na tri načine:

  • Preizkusni prenos (trial version)
  • SharePlex je na voljo prek brezplačne preizkusne različice (www.quest.com/shareplex). Vnesete licenčni ključ in Shareplex je pripravljen za uporabo v samo 15 minutah.
  • Učni videi in forumi
  • SharePlex ima koristno spletno skupnost (www.quest.com/community-shareplex), ki vsebuje hitre vadnice in forume. Video vadnice so dolge le pet do deset minut in vsebujejo navodila za začetek, z uporabo funkcij za sinhronizacijo, primerjavo/popravilo, spremljanje in particioniranje. Forumi ponujajo najboljše prakse strokovnjakov in sposobnost izmenjave izkušenj z vrstniki in dostop do dodatnih izobraževalnih gradiv.
  • Oblikovanje izdelka
  • Edinstvena zasnova SharePlexa omogoča nastavitev v samo eni ukazni vrstici z dvema hitrima korakoma: ustvarite konfiguracijsko datoteko in jo aktivirate. SharePlex prav tako poenostavi vsakodnevne operacije, saj samodejno ustvari in sinhronizira vse čakalne vrste in procese. Ni vam treba nastavljati postopkov in jih ročno vklapljati, kar vam prihrani čas. Rutinska opravila, kot je ponovna sinhronizacija tabele, so poenostavljena, saj SharePlex sam določi začetek kopije in samodejno preverja celovitost med prenosom ter poišče potencialno neusklajenost med izvornim in ciljnim sistemom. Druge vgrajene funkcije, vključno z usklajevanjem, brisanjem in primerjavo/popravljanjem, zagotavljajo, da sta izvor in cilj sinhronizirana in vam pokaže, kako odpraviti morebitne težave. Te zmogljivosti niso na voljo pri konkurenčnih rešitvah ali pa so dodatno zaračunane.

Cena

Ko gre za ocenjevanje IT rešitev, je strošek običajno na vrhu seznama meril. Pravzaprav so številne organizacije v svoja okolja vključile nižje stroškovne platforme, kot je Oracle Standard Edition, da bi prihranile na infrastrukturnih stroških. SharePlex je na voljo v dveh različicah: SharePlex for Oracle Enterprise Edition in SharePlex for Oracle Standard Edition. Te možnosti zmanjšujejo stroške, saj niste prisiljeni nadgraditi infrastrukture zbirke podatkov, kot pri nekaterih drugih ponudnikih.
Poleg Oracle Enterprise in Oracle Standard Edition SharePlex podpira več različic Oracle, vključno z 8i prek 11gR2, RAC in Exadata. Podpira tudi različne strežniške platforme, vključno z AIX, HP-UX, Solaris, Linux in Windows. SharePlex je neodvisen od platforme, zato spet ni stroškov nadgradnje.

SharePlex ima licenco z vsemi orodji za replikacijo, vključno s primerjavo in popravljanjem podatkov, sinhronizacijo in intuitivni grafični vmesnik za upravljanje in spremljanje dejavnosti podvajanja — vse za eno nizko ceno!

SharePlex je na voljo tudi v omejeni licenci. Če je torej potrebna samo rešitev za podvajanje podatkov na kratkoročnih projektih, kot je migracija, imate možnost nakupa trimesečne ali šestmesečne licence.

Podpora

Rešitve za podvajanje podatkov se običajno uporabljajo za potrebe visoke razpoložljivosti in kritične razpoložljivosti aplikacij, zato sta čas delovanja in čas ureditve pomembna dejavnika, ki ju je treba upoštevati. In glede na nianse vašega okolja, boste morda potrebovali višjo raven podpore za hitro pridobivanje odgovorov in zmanjšanje časov izpadov. Vaša rešitev mora biti tudi uporabniku prijazna, čas za usposabljanja osebja pa optimiziran.
Podpora je pogosto na prvi stopnji od začetnega klica, kjer jo nudi manj izkušeno splošno podporno osebje. Tovrstna neučinkovita in dolgotrajna storitev za stranke je postala rutinska praksa v številnih IT podjetjih in komaj zagotavlja optimalno izkušnjo storitev za stranke.
SharePlex si je v anketah po podpori dosledno prislužil 90 odstotkov ali več ocene zadovoljstva strank. Nudi tudi enoletno poslovno kritično podporo, ki je vključena brez doplačila.
Storitve za stranke zagotavljajo visoko usposobljeni podporni inženirji z dolgoletnimi izkušnjami na SharePlexu. Tako se težave strank pogosto rešujejo znotraj prvega klica podpore – prihranek časa.
Stranke SharePlex imajo na voljo tudi preglede sistema. Orodje za preverjanje stanja analizira vaše SharePlex okolje in nudi poročilo o priporočilih za izboljšave, ki vam bodo pomagale kar najbolje izkoristiti svojo naložbo.

Razširljivost

Ko količine podatkov rastejo, se morajo infrastrukture baz podatkov prilagajati obremenitvi. Običajno je možno razširljivost doseči vertikalno s selitvijo na zmogljivejši strežnik ali horizontalno z »Oracle Real Application Clusters (RAC)« ali »peer-to-Peer (active-active)« replikacijsko rešitvijo, ki uravnoteži obremenitev aplikacije in uporabnika na več strežnikih baz podatkov.

SharePlex ponuja prilagodljive možnosti razširljivosti za izpolnjevanje različnih potreb brez povečanja stroškov, vključno z:

  • Delovanjem v sistemu Linux in nizkocenovnih strežnikih z Oracle Standard Edition.
  • Uravnoteženostjo obremenitve med več bazami podatkov brez režijskih stroškov, omejitev in stroškov RAC.
  • Okoljem RAC, ki uporablja katero koli različico Oracle (Standard Edition ali Enterprise Edition) z active-active nastavitvijo replikacije.

Z uporabo SharePlexa lahko s katero koli od teh možnosti prilagodite v odvisnosti od zahtev glede na vire in razpoložljivost.

Produktivnost

Zasnova SharePlexa , prenos preizkusne različice in vadnice omogočajo preprosto nastavitev in delovanje brez dodatnih kadrovskih virov. Pravzaprav SharePlex povečuje produktivnost zaposlenih in s tem prihrani dragocen čas osebja IT. Poleg tega osnovne funkcije SharePlexa zagotavljajo znatne prihranke časa. Funkcionalnosti, kot so primerjava/popravilo, vgrajen mehanizem za obnovitev po napaki in preverjanje celovitosti podatkov, med letom iščejo in odpravijo anomalije podatkov, tako da vam ni potrebno ročno posegati v njih.

ADM Adria
Average rating:  
 0 reviews