Varnostno orodje za hitro prepoznavo vdorov

Pregled nad spremembami in dostopi za Aktivni imenik (Active Directory) ter korporativne aplikacije je pogosto zelo zapleten, časovno potraten, in v določenih primerih celo nemogoč z uporabo privzetih orodij za IT revizijo. Zaradi tega mnoga podjetja enostavno spregledajo vdore v njihove informacijske sisteme in krajo podatkov, kar tudi drži za notranje grožnje Aktivnemu imeniku in drugim Microsoftovim platformam. Zaradi tega je ključnega pomena, da imamo na voljo orodja, ki nam pomagajo pri razkrivanju tako napadov s svetovnega spleta kot znotraj našega lastnega podjetje.

 

Tega se več kot dobro zavedajo pri podjetju Quest, saj so pripravili posebno varnostno orodje Change Auditor, ki končnemu uporabniku dejansko omogoča popoln nadzor nad celotno informacijsko tehnologijo v realnem času, možnost forenzičnega preiskovanja ter celovitega varnostnega nadzora na ključnimi nastavitvami, uporabniki in upravljavskimi spremembami znotraj Microsoftovega Aktivnega imenika, oblačnega Aktivnega imenika znotraj platforme Azure, oblačnega pisarniškega paketa Office 365, poštnega odjemalca Exchange Online in še mnogo več. Poleg tega varnostno orodje Change Auditor omogoča še sledenje aktivnosti uporabnikov pri prijavi v sistem, avtentikacijam in drugim ključnim storitvam preko celotnega podjetja in sicer z namenom, da povečamo našo zmožnost zaznavanja tveganja oziroma ranljivosti in izboljšamo varnostne nadzorne sisteme. Centralni nadzorni sistem pa pripomore k poenostavitvi nadzora nad sicer zapletenimi in številnimi orodij za IT revizijo v realnem času.

V nadaljevanju si poglejmo vse ključne prednosti uporabe varnostnega orodja Quest Change Auditor.

Nadzor nad hibridnim okoljem z združenim pogledom

Z varnostnim orodjem Quest Change Auditor lahko nadziramo Microsoftov Aktivni imenik, oblačni Aktivni imenik znotraj platforme Azure, oblačni pisarniški paket Office 365, poštni odjemalec Exchange Online in še mnogo več. Ta namreč na enem mestu ponuja celovit vpogled nad dogajanjem v realnem času, vključno s spremembami.

Vpogled z IT varnostnim iskanjem

Za večjo varnost je ključnega pomena, da imamo celovit vpogled na podatki številnih sistemov in naprav. To nam dejansko omogoča hiter odziv na varnostne incidente in forenzično analizo. To ne preseneča, saj varnostno orodje Quest Change Auditor združuje uporabnikove dejavnosti, trende dogodkov in zaznavo sumljivih varnostnih vzorcev.

Poenostavljena preiskovanja

Varnostno orodje Quest Change Auditor poskrbi za zajem izvornega naslova IP, imena računalnika za blokirane uporabniške račune in povezovanje uporabniških računov s poskusi dostopa do virov. To dejansko pripomore k precej poenostavljenemu zaznavanju in preiskavi tako notranjih kot tudi zunanjih groženj.

Alarmi v realnem času

Za vsako kritično spremembo nam bo varnostno orodje Quest Change Auditor poslalo bodisi elektronsko sporočilo bodisi kratko sporočilo SMS na naš pametni mobilni telefon. Na ta način lahko hitro reagiramo na morebitne grožnje.

Preprečitev sprememb

Preprečevanje nedovoljenih sprememb je ključno za varovanje naših podatkov. Varnostno orodje Quest Change Auditor  preprečuje zlonamerne spremembe na Aktivnem imeniku, poštnem sistemu Exchange, podatkovnem strežniku Windows in še mnogo več.

Želite izvedeti več?

Za več informacij o vsestransko uporabnem orodju Toad Edge podjetja Quest se obrnite na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955.