Z One Identity Safeguard do večje varnosti in učinkovitosti

Metode, s katerimi lahko nekdo nepooblaščeno dostopa do sistemov in podatkov, se nenehno razvijajo. Nepooblaščen dostop do privilegiranih računov pa pomeni vstopno točko do sistema organizacije, z neomejenimi dostopi. V veliki večini preteklih kraj podatkov so bile izkoriščene pomanjkljivosti v privilegiranem vodenju računov. Za omejitev škode, ki pri tem nastane, potrebujete varen in učinkovit način zagotavljanja dostopa.

Pri tem je lahko v veliko pomoč rešitev One Identity Safeguard, ki poskrbi za varno upravljanje, snemanjem in analizo privilegiranih dostopov. Ta je na voljo kot varnostno dovršena naprava z intuitivnim vmesnikom, ki zazna in ustavi neznane grožnje, pri tem pa zadovolji tako vaše revizorje kot skrbnika.

Lastnosti, ki vas bodo navdušile

Z uporabo varnega spletnega brskalnika s podporo za mobilne naprave lahko zahtevate dostop in odobrite privilegirana gesla in seje. Zahteve je mogoče odobriti samodejno ali pa zahtevati dvojno ali večkratno odobritev na podlagi pravilnika vaše organizacije. One Identity Safeguard lahko konfigurirate tako, da boste vedeli za identiteto tistega, ki dostop zahteva, raven dostopa, čas in dan zahtevka ali zahtevani vir – ali pa vse našteto.

V revizijskih poteh se zajamejo, indeksirajo in shranijo vse dejavnosti seje: od vsakega pritiska tipke, premikanja miške in ogledanih oken. Vse to je kasneje mogoče pregledati kot videoposnetek in brskati po zbirki podatkov. Varnostne ekipe lahko tako po sejah iščejo določene dogodke … Revizijske poti so šifrirane, časovno žigosane in kriptografsko podpisane.

Biometrija vedenja uporabnikov

Vsak uporabnik ima nek svoj poseben vzorec obnašanja, pa tudi če gre za dejanja, ki jih opravlja na stotine uporabnikov – kot je na primer tipkanje ali premikanje miške. Algoritmi, vgrajeni v zaščito, pregledajo vedenjske značilnosti posameznikov. Dinamika pritiskanja tipk in gibanja miške vam ne pomaga le pri zaznavanju kršitev, temveč se lahko uporablja tudi za biometrično preverjanje pristnosti.

Z One Identity Safeguard tako podjetje izboljša varnost, prav tako učinkovitost administracije, omogočen pa je tudi skoraj takojšen zunanji dostop. Ko sistemski upravljavci dostopajo do sistema Safeguard, lahko hitro pridobijo vpogled nad privilegiranimi uporabniškimi računi, vključno z informacijami o tem, kateri uporabniki so naredili katere spremembe, na katerih sistemih, kdaj in zakaj.

 

Na voljo so sledeče produktne izpeljanke:

  • One Identity Safeguard for Privileged Passwords – zaščiti, nadzira in avtomatizira proces dodeljevanja privilegiranih dostopov.
  • One Identity Safeguard for Privileged Sessions – dodeli privilegiran dostop za določen časovni interval ter snema in varno shranjuje vse aktivnosti ob privilegiranih dostopih na varni napravi. Posnetki so kasneje na voljo za pregled in analiziranje. S tem se pridobi popoln nadzor nad vsemi aktivnostmi, ki se izvajajo ob privilegiranih dostopih.
  • One Identity Safeguard for Privileged Analytics – analizira in prepozna nevarne privilegirane uporabnike.

 

Bi preizkusili One Identity Safeguard?
Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo ponudili brezplačen dostop do testnega okolja, v katerem boste lahko preizkusili predstavljeno rešitev!
Sporočite nam vaše želje na info[@]adm-adria.eu ali +386 59 251 955.