Spotlight

Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight

Spotlight je orodje namenjeno diagnostiki delovanja baznih okolij. Za razliko od Foglighta, je namenjeno predvsem odkrivanju težav in ne toliko rednemu nadzoru. V verziji Spotlight Enterprise, pa omogoča tudi to. 

Osnovne lastnosti Spotlighta so:

  • Preglednost – na enem mestu preko legendarnega grafičnega vmesnika na preprost način vidimo delovanje celotnega okolja baz podatkov. Ker je vgrajena tudi povezava do OS, lahko nadziramo tudi osnovne parametre delovanje strežnikov.
  • Zgodovinski podatki – orodje v svoji bazi podatkov hrani dogodke, potek in način izvajanja SQL stavkov, resurse potrebne za izvajanje posameznih stavkov in delovanje okolja ter vse spremembe v nastavitvah. Historični podatki so namenjeni bolj sledenju dogajanja na dnevnem nivoju, kot dolgotrajnemu hranjenju zgodovine dogodkov. Če bi želeli boljši vpogled v zgodovino, potem priporočamo uporabo orodja Foglight for Databases.
  • Avtomatsko obveščanje o težavah – vgrajen sistem za obveščanje o težavah, lahko preko elektronske pošte, SMS sporočil ali alarma na konzoli, obvesti zadolženo osebo o napakah v delovanju, pomanjkanju resursov, dolgotrajnih zaklepanjih, itd.
  • Z dodatkom SQL Optimizer in na primer pogledom Top SQL, poiščemo in na preprost način izvedemo optimizacijo najzahtevnejših SQL stavkov.

 

Bi preizkusili, kako deluje Spotlight v praksi?

Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo priskrbeli brezplačen preizkus predstavljene rešitve! Vaše želje nam sporočite na info[@]adm-adria.eu ali +386 59 251 955.