Quest DB konferenca in trendovske delavnice TOAD

Administratorji podatkovnih baz in razvijalci potrebujejo pri svojem delu orodja s katerimi se lahko uspešno soočijo z vsakodnevnimi izzivi v informatiki.

Zato je podjetje ADM-Adria organiziralo »QUEST DB konferenco«, ki je bila v Ljubljani 6. februarja 2020. Udeleženci so bili tako iz prve roke obveščeni o trendih v industriji ter dobili koristne informacije o Quest rešitvah in razvojnih načrtih za prihodnost. Prava poslastica so bile trendovske delavnice, posebej domišljene in pripravljene za administratorje podatkov baz in razvijalce.

Konference sta se udeležila in na njej predavala predstavnika proizvajalca Quest Aleš Zeman in Eero Matilla. Oba sta že leta močno vpeta v Quest organizacijo, sta certificirana, aktivno povezana s stroko in izhajata iz prakse. Sta tudi govorca na številnih konferencah ter člana različnih združenj po Evropi in širše.

Po uvodnem sprejemu in pozdravu je sledila tema »Trends & Strategy«, skozi katero je Aleš Zeman udeležencem predstavil trende upravljanja podatkovnih baz in novosti, ki jih je prinaša »TOAD Editions 2019«.

Sledilo je predavanje Eera Matilla z naslovom »Performance Management in Oracle Enterprise & Standard Edition«. Predavatelj je naučil udeležence, kako spremljati in optimizirati performans Oraclove baze, tako Standardne kot Enterprise verzije.

Udeležencem sta bila nato na voljo dva vsebinska sklopa, za razvijalce in za administratorje podatkovnih baz. Slednji so svoje znanje izpili na delavnicah z naslovoma »Zero downtime migrations & high availability for your Oracle database« in »Surviving cross database performance platform challenges«, medtem ko so razvijalci svoje znanje nadgrajevali na delavnici »Tips & Tricks for continuous database operations & TOAD Code Teester«.

Sledili sta še dve skupni temi »Customer success story« in »Panel Discussion«.

Udeleženci, predstavniki različnih organizacij, so z dogodka odšli zadovoljni, saj so pridobili veliko koristnih informacij o tem kaj jim omogočajo rešitve Quest.

Če se dogodka niste udeležili in bi želeli pridobiti informacije z obravnavanega področja, se obrnite na nas (info@adm-adria.eu ali 059 251 955).