IT Security Search

Forenzično iskanje po zbranih podatkih v interaktivnem iskalniku

Največji izziv na področju informacijske tehnologije je ta, da lahko vidimo tisto, kar je očem pogosto skrito. Težava je namreč v tem, da sistemi dnevno zabeležijo več milijard dogodkov iz različnih virov, in sicer tako z običajnega podatkovnega centra kot iz oblačnih storitev. Še večja težava pa nastane takrat, ko moramo zaradi računalniškega vdora ali notranje zlorabe poiskati ustrezne dokaze in natančno ugotoviti, kaj nam je bilo dejansko nezakonito odtujeno.

Na srečo nam tu lahko priskoči na pomoč nadvse uporabno programsko orodje IT Security Search podjetja Quest. Rešitev IT Security Search namreč poveže različne podatke iz različnih rešitev in omogoča forenzično iskanje po zbranih podatkih v interaktivnem iskalniku. Ta iskalnik je dejansko po načinu delovanja zelo podoben iskalniku Google na svetovnem spletu. Ta namreč omogoča sistemskim upravljavcem in varnostnim strokovnjakov hiter odziv na incidente in analizo varnostnih in drugih sistemskih dogodkov na način, kot to počnejo računalniški forenziki.

Rešitev IT Security Search poveže različne podatke iz različnih rešitev in omogoča forenzično iskanje po zbranih podatkih v interaktivnem iskalniku.

Rešitev IT Security Search nam omogoča:

  • zmanjšanje kompleksnosti iskanja, analiziranja in vzdrževanja kritičnih IT podatkov, ki so shranjeni na različnih mestih znotraj informacijskega sistema,
  • pohitritev varnostnih raziskovanj in dokazovanja skladnosti s prikazom podatkov v realnem času,
  • razreševanje napak v primeru izpada storitev ali varnostnega incidenta,
  • nastavitev dostopa na osnovi dostopnih pravic ter omogočanje presojevalcem, podporni službi, IT menedžerjem in drugemu osebju vpogled v izpise, ki jih nujno potrebujejo za delovanje.

Rešitev IT Security Search je združljiva z bogato paleto podatkovnih sistemov, operacijskih sistemov in seveda spletnih brskalnikov.

Želite brezplačni preizkus rešitve IT Security Search?
Sporočite svojo željo na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

V podjetju ADM-Adria smo Platinum+ partner proizvajalca rešitev Quest.