One Identity Safeguard v družbi najboljših PAM ponudnikov

One Identity Safeguard v družbi najboljših PAM ponudnikov

Solution Review vsako leto pripravi poročilo o najboljših ponudnikih storitev za upravljanje s privilegiranimi dostopi. Vključene so storitve, ki najbolje zastopajo trenutne tržne potrebe uporabnikov.

Uredniki so pri izbiri upoštevali različne kriterije:

  • Authority Score, ki predstavlja povprečno oceno spletne strani
  • Meto analizo mnenj uporabnikov zbranih preko najbolj zanesljivih spletnih ocenjevalnih strani
  • 5-stopenjski kriterij podjetja Solution Review

Obširna raziskava podjetja je zbrala 12 najboljših ponudnikov rešitev PAM (Privileged Access Management) za leto 2021, med njimi tudi One Identity z rešitvijo One Identity Safeguard.

Privilegiran dostop ostaja najbolj napadeno področje v poslovnem IT okolju, kar niti ne preseneča. Privilegirani uporabniki imajo pooblastila, ki presegajo tista povprečnih uporabnikov. Stopnja dostopnosti, ki jim je na voljo, odpira nova vrata spletnim napadalcem. Zakaj bi ciljali na nižjega člana finančnega urada, ko pa se lahko osredotočite na finančnega direktorja, ki ima dostop do bančnih računov in registrskih številk.

Dodatno nevarnost podjetjem predstavlja nov način zlorabe dostopnih točk. Napadalci vstopijo v omrežje preko ogroženih računov, na katerih dvigujejo raven dovoljenj, da bi dosegli svoje cilje. Tovrstni napadi z dvigovanjem pooblastil lahko zaobidejo mnogo starejših načinov nadzora in resno škodijo vaši organizaciji.

Podjetja morajo posvečati več pozornosti nadzoru privilegiranega dostopa, saj lahko le na tak način zakrpajo varnostne luknje in zaščitijo uporabnike.

One Identity Safeguard zmanjša varnostna tveganja organizacij, nadzira uporabnike in privilegirane račune, upravlja identitete, ščiti dostop do podatkov ter omogoča upravljanje identitet in dostopov tistim posameznikom, ki skrbijo za poslovanje organizacij.

Administratorjem omogoča zmogljive funkcije beleženja in poročanja, s katerimi lažje nadzirajo dostope in odpravljajo nepravilnosti. Prilagodljivi načini dela in dejavnosti omogočajo, da prilagodite pravilnik o geslih ter poteke dela, tako da se ujemajo s poslovnimi potrebami vaše organizacije.

Želite več informacij?
Sporočite svojo željo na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

V podjetju ADM-Adria smo Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity.

OneIdentity-Platinum-Plus-Partner-ADM-Adria