afeguard for Privileged Analytics

Varno upravljanje privilegiranih računov s Safeguard for Privileged Passwords

Ne glede na velikost podjetja ali varnostne mehanizme se varno upravljanje s ciljnimi sistemi, postavljenimi med uporabnika in sistem, največkrat zalomi na uporabniških poverilnicah.

Kljub naprednim politikam in nadzorom je težava v uporabnikih, ki so na koncu odgovorni za svoje račune in njihovo varnost. V idealnih scenarijih so dostopi kljub poverilnicam dodatno preverjeni ali pa uporabniki sploh ne vedo gesel do kritičnih privilegiranih računov.

Rešitev Safeguard for Privileged Passwords (privilegirana gesla) skrbi za varno upravljanje privilegiranih računov. Z uporabo varnega spletnega brskalnika, ki je podprt za mobilne naprave, se lahko preprosto zahteva in odobri dostop. Zahteve je mogoče odobriti samodejno ali se nastavijo odobritve na podlagi varnostne politike organizacije.

Safeguard for Privileged Passwords se lahko konfigurira tako, da se preprosto preveri identiteta tistega, ki je dostop zahteval, raven dostopa, čas in dan zahtevka, zahtevani vir itd.

Safeguard for Privileged Passwords

S poenoteno varnostno politiko celotne organizacije in rešitvijo Safeguard for Privileged Passwords se preko enotnega centralnega upravljanja poskrbi za vse račune.

Safeguard for Privileged Passwords ne omogoča samo upravljanja gesel in dostopov privilegiranih uporabnikov, temveč nadzor računov celotne organizacije. Ni pomembno, ali so ti računi shranjeni v datotečnem sistemu kot CSV, direktoriju kot Active Directory ali so lokalni računi na Windows, Linux ali mrežnih napravah.

Treba je skrbeti in vpeljati dodatne ravni zaščite tudi za največkrat spregledane, najbolj preproste in najbolj nevarne račune. To so servisni in osebni računi. Čeprav so nepomembni in nimajo velike vrednosti na nivoju celotne organizacije, so to računi, s katerimi napadalci dostikrat dosežejo največ.

Safeguard for Privileged Passwords skrbi za periodično rotiranje gesel na servisnih računih in pravilni ponovni zagon servisov. Uporabnikom je omogočen osebni trezor za varno shranjevanje, izposojo in administracijo računov.

ikona Safeguard for Privileged Passwords

Želite več informacij?
Sporočite svojo željo na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

V podjetju ADM-Adria smo Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity.

OneIdentity-Platinum-Plus-Partner-ADM-Adria