Uravnotežite stroške in zmogljivost pri selitvi lokalne Oracle podatkovne baze v oblak

Uravnotežite stroške in zmogljivost pri selitvi lokalne Oracle podatkovne baze v oblak

Oblak se je še do nedavnega zdel kot modna muha, a napovedi kažejo, da bo svetovni trg storitev v javnem oblaku, ki je vreden 266,4 milijarde dolarjev, še naraščal. Domnevna modna muha je postala poslovna resničnost. Ključni izziv danes je, kako doseči pravo razmerje med stroški in uspešnostjo, da nam selitev v oblak dejansko prihrani več denarja kot nas stane. Seveda pa je potrebno zagotoviti povsem varno migracijo podatkovnih baz v oblak, brez tveganja nedosegljivosti podatkovne baze in izgube podatkov.

Če ste DB administrator, zadolžen za selitev lokalne Oracle podatkovne baze v oblak, se zanesljivo soočate z vprašanji:

  • Katera od vaših Oracle podatkovnih baz je najbolj primerna za selitev v oblak?
  • Kako bi zmanjšali čas potencialne nedosegljivosti podatkovne baze?
  • Kako boste spremljali delovanje podatkovne baze in zagotovili razširljivost, ne da bi porabili svoj proračun?
  • Ali imate orodja za kopiranje podatkov med lokalno infrastrukturo in oblakom?
  • Morda najpomembnejše – ali boste resnično znižali stroške?

Primera znižanja stroškov:
1) Nekatere lokalne aplikacije se ob koncu meseca upočasnijo, ko poslovni analitiki pripravljajo poročila, ki upočasnjujejo delovanje produkcijskih. Logična rešitev je, da se poročila izvajajo v primerku Oracle EE v oblaku za zmanjšanje vpliva na lokalne aplikacije.
2) S selitvijo ne-produkcijskih baz podatkov, ki se uporabljajo za preverjanje kakovosti in testiranje, lahko licence Oracle EE nadomestite s cenejšimi licencami Oracle Standard Edition (SE2).

Delovni cikel migracije v oblak

Da bi povečali svojo prilagodljivost in nadzor nad konfiguracijo strežnika, se odločite za infrastrukturo kot storitev, bodisi od ponudnika javnega oblaka bodisi v lastnem lokalnem oblaku. Nastalo okolje hibridnih baz podatkov bo zadovoljilo vaše kratkoročne in dolgoročne potrebe po posodobitvi poslovanja.

Prenos lokalnih Oracle podatkovnih baz v oblak s Quest orodji je varno in učinkovito, saj zmanjšuje potencialni čas nedostopnosti, zagotavlja celovitost podatkov, omogoča upravljanje stroškov, spremljanje in optimiziranje delovanja ter izvajanje sprotne replikacije.

Potrebe za migracijo v oblak in ustrezno orodje Quest

Potrebe za migracijo v oblak in ustrezno orodje Quest

Postopek migracije v oblak z orodji Quest