Zmanjšajte tveganja za svojo strategijo hibridnega oblaka s Foglight® by Quest®

Spremljanje, primerjalna analiza in varnostno kopiranje

Glede na današnje možnosti javnega in zasebnega oblaka je premikanje podatkov in delovnih obremenitev v oblak trend, ki ne kaže znakov upočasnitve. Po Gartnerju in drugih virih naj bi selitev v oblak pospešilo obdobje po pandemiji. Za vodje IT je uvedba hibridne infrastrukture v oblaku za podatkovne platforme smiselna, saj iščejo načine za znižanje stroškov in odstranitev bremena lastne strojne opreme. Toda prehod na infrastrukturo v več oblakih – morda z mešanico sistemov na mestu uporabe – prinaša tveganja, ki lahko hitro izničijo morebitne koristi.

Vodje IT morajo zagotavljati, da so na voljo viri in orodja za ohranjanje visoke kakovosti storitev, medtem ko si prizadevajo zmanjšati stroške in ublažiti tveganja, kot so kršitve podatkov in neskladnost. Upravljanju je treba nameniti stalno pozornost podatkovnih baz, hipervizorjev in virtualizacije itd., kakor tudi komunikaciji in procesom, ki jih zahteva hibridni IT. Ne glede na to, kako ste vi in vaša ekipa strukturirali hibridne operacije za svojo organizacijo, je raznolik nabor veščin v IT nujen. Izzivi, ki lahko ogrozijo vašo hibridno strategijo IT, vključujejo:

  • Nepoznavanje novih platform za baze podatkov,
  • Pomanjkanje izkušenj pri spremljanju delovanja in diagnostiki,
  • Pomanjkanje znanja ali zavedanja o optimizaciji delovne obremenitve in modeliranju stroškov v oblaku,
  • Nezmožnost samozavestnega zagovarjanja migracije v oblak.

Ključni cilj strategije hibridnega oblaka bi moralo biti zmanjšanje presenečenj in težav ter s tem zmanjšanje operativnih stroškov. Z zgodnjim odkrivanjem težav z infrastrukturo in zbirkami podatkov ter odpravljanjem težav, ko so odkrite, lahko proaktivno obravnavate komponente infrastrukture, ki bodo na koncu zahtevale manj pozornosti in odpravljanja težav. Nižji stroški in višja raven storitev so rezultati, ki bi jih pozdravil vsak IT vodja.

Foglight® by Quest® je tako najširša in najgloblja rešitev za spremljanje in optimizacijo za hibridna podjetja. Z Foglightom lahko zmanjšate kompleksnost svojega okolja in sprostite časa osebja, tako, da v celoti sprejmete digitalno preobrazbo. Povrnete lahko premalo uporabljene vire – prihranite stroške oblaka in povečate zmogljivost obstoječih sistemov. Natančneje lahko napoveste prihodnje stroške. Poleg tega lahko predvidite prihodnja ozka grla in izpade, preden se zgodijo, ter proaktivno vplivate na največji čas delovanja in razpoložljivost sistema.

Foglight® by Quest® je sam na trgu po širini dosega in globini zbiranja podatkov za reševanje problemov. V idealnem okolju bi imele organizacije, ki se lotevajo projekta migracije v hibridni oblak, na voljo orodja za merjenje in modeliranje stroškov in učinkovitosti delovnih obremenitev v širokem naboru lokalnih infrastruktur in infrastruktur v oblaku. Ta primerjalna analiza in testiranje pomagata določiti dodelitve virov in ravni storitev v oblaku pred selitvijo, tako da na tej poti ni presenečenj.

S pomočjo Foglighta in razumevanjem orodja lahko izvedete vaše migracije podatkov brez bolečin in si tako zagotovite prehod na nove tehnologije brez tveganj.

Za ta namen nas lahko obiščete na ADM Adria dogodku, ki bo potekal 21. maja, kjer bomo govorili ravno o migracijah storitev in monitoringu hibridnih okolij – tako on-prem kot oblačnih, bodisi ali gre za AD ali Exchange kakor tudi Oracle ali MS SQL in drugi. Na koncu se bomo še dotaknili kritične tehnologije v IT, sploh, ko govorimo o migracijah – to je backup. V ta namen bomo tudi predstavili vodilne tehnologije varnostnega kopiranja, ki so v regiji in predvsem v Slovenskem prostoru, izredno zahtevane. Predstavili bomo enostavne in celovite procese avtomatičnega testiranja varnostnih kopij in avtomatičnega vodenja skladnosti celotnega sistema backupa. Vabljeni!

Prijava na dogodek