Zavarujte podjetje z rešitvijo Quest Change Auditor!

Kibernetske grožnje so vse pogostejše, nepridipravi pa se poslužujejo najnovejših orodij, kot na primer umetna inteligenca, za pripravo in izvedbo kibernetskih napadov. Kako lahko podjetja ostanejo vsaj en korak pred nepridipravi? Je to sploh mogoče ali je v podjetjih preveč šibkih členov, vključno s človeškim faktorjem?

Odgovor se razlikuje glede na vsako podjetje. Obstaja pa orodje, ki lahko pomaga spremeniti vaš kibernetski prostor v trdnjavo. Imenuje se Quest Change Auditor in zmore vse, kar pričakujete od rešitve za kibernetsko varnost.

Quest Change Auditor zagotavlja spremljanje vseh ključnih sprememb v informacijskem okolju organizacije v realnem času. Zajema dejavnosti uporabnikov, spremembe v konfiguracijah in dostopu do virov. To omogoča organizacijam, da takoj prepoznajo sumljive aktivnosti in se odzovejo še preden pride do potencialnih groženj.

S pomočjo naprednih mehanizmov za analizo podatkov Quest Change Auditor zaznava nenavadne vzorce obnašanja. Vsako odstopanje od običajne uporabniške aktivnosti ali neavtorizirani dostop do sistemov sproži opozorila, kar omogoča hitro ukrepanje varnostnih ekip. S tem se organizacije lahko obranijo pred neznanimi in kompleksnejšimi napadi.

Z uporabo uporabniške analitike Quest Change Auditor vzpostavlja osnovo za normalno uporabniško dejavnost. To omogoča sistemsko odkrivanje nenavadnih sprememb v vzorcih obnašanja, kar lahko kaže na morebitne grožnje. Identifikacija kompromitiranih računov ali zlorabe privilegijev postane mogoča že v zgodnjih fazah napada.

Zmožnost opozarjanja in obveščanja je ključna v boju proti kibernetskim napadom. Quest Change Auditor omogoča prilagodljiva opozorila, ki obveščajo varnostne ekipe o potencialnih grožnjah. Hitro obveščanje pomeni, da lahko organizacije takoj ukrepajo, zmanjšajo potencialno škodo in omejijo širjenje napada.

Change Auditor vzdržuje podroben revizijski zapis vseh sprememb, ki se dogajajo v informacijskem sistemu. Ta podatkovna sled postane ključna v primeru kibernetskega napada, saj omogoča forenzično analizo in rekonstrukcijo dogodkov. S tem se lahko organizacije učinkovito odzivajo na incidente in preprečujejo ponovitve.

Quest Change Auditor omogoča integracijo s sistemom upravljanja informacij in dogodkov (SIEM), ki organizacijam omogoča povezovanje podatkov o spremembah z drugimi varnostnimi informacijami. To omogoča celovito razumevanje varnostne slike in boljše odzivanje na napade, ki vključujejo več ravni informacijske infrastrukture.

Quest Change Auditor predstavlja ključno orodje v boju proti kibernetskim napadom, saj organizacijam omogoča spremljanje v realnem času, analizo anomalij, uporabniško analitiko, obvestila, revizijsko sled in integracijo s SIEM rešitvami. Z uporabo teh funkcij organizacije ne le zaznavajo napade v zgodnjih fazah, ampak tudi izvajajo učinkovite ukrepe za preprečevanje širjenja groženj.