Ščitite zbirke podatkov?

Ne delaj več, delaj učinkoviteje ali primer sodelovanja med SAP-om in McAfeejem.

Aplikacijska orodja SAP so zaradi svoje vsestranskosti zelo priljubljena med uporabniki v širokem spektru različnih panog industrije. S svojimi rešitvami omogočajo podjetjem hitrejši odziv na spremembe na trgu ter hitrejši in predvsem cenejši razvoj novih izdelkov. Želja vsakega podjetja je, da ima vedno na razpolago čim več podatkov, na katerih lahko izvaja poslovne analize. Več ko imamo podatkov na razpolago, večjo dodano vrednost ti podatki predstavljajo. S tem pa se pojavi nevarnost nepooblaščenih dostopov do teh podatkov, ki lahko predstavljajo intelektualno lastnino ali pa občutljive osebne podatke. 75 odstotkov vseh zlorab podatkov izvira iz vdorov v baze podatkov. Kako se spopadati s temi nevarnostmi, pa je drugo vprašanje. V vseh resnih podjetjih imajo oddelek, ki skrbi za varovanje njihovih virov podatkov. Naloge teh delavcev so široke, zahtevajo veliko strokovnega znanja, sprotnega prilagajanja, hitrih reakcij in rednega izobraževanja. Zanesljiv partner pri izbiri ustrezne tehnologije in implementaciji rešitev je bistvenega pomena. V ADM-Adria z rednim izobraževanjem in certificiranjem kadra skrbijo za ustrezen nivo znanja.

Kako so se tega problema lotili pri SAP-u? Že desetletje Intel, tudi kot lastnik McAfeeja, sodeluje s SAP-om pri razvoju in optimizaciji aplikacij. Uporaba orodij tretjih partnerjev vedno predstavlja velik riziko, predvsem s stališča vpliva na zmogljivost sistemov, česar pa si dobavitelji aplikacijske opreme najmanj želijo. Tu jim je nasproti prišel McAfee s svojimi varnostnimi rešitvami, ki so sestavljene iz treh skupin: varovanje baz podatkov, varovanje pred neželeno programsko opremo in protivirusna zaščita za sisteme Linux.

DAM (Database Activity Monitoring) je kompleksno okolje za večino profesionalno uporabljanih baz podatkov, ki neprestano sledi prometu podatkov na mreži in v spominu računalnika. Orodje je s svojo prilagodljivostjo namenjeno vodenju revizijske sledi, ki jo lahko omejujemo po več kot 30 različnih kriterijih, preprečevanju nepooblaščenih pristopov, saj lahko v primeru kršitve uporabnika tudi blokira in prekine njegovo sejo. Seveda o vsem tudi obvešča za to pristojne zaposlene, ki tako lahko pravočasno odreagirajo in sprožijo potrebne ukrepe, da ne pride do škode zaradi zlorabe podatkov. Programska oprema tipično porabi manj kot tri odstotke resursov, kar pomeni minimalni vpliv na čase procesiranja. Prednost okolja DAM je tudi v tem, da vsebuje modul za virtualno nameščanje popravkov, tako da je uporabnikovo okolje vedno zavarovano z najnovejšimi zaščitami, ki vsebujejo tudi zaščite pred ranljivostmi, ki so jih odkrili sami strokovnjaki podjetja McAfee. Virtualni popravki se namestijo okoli podatkovne baze in tako predstavljajo varnostno lupino, ki varuje bazo podatkov tudi v času, ko proizvajalec baze še ni objavil svojega popravka ali popravka zaradi različnih poslovnih in tehničnih razlogov še nismo namestili.

Imate vprašanja? V podjetju ADM-Adria Approach vam bodo z veseljem pomagali. Skupina specializiranih in certificiranih strokovnjakov pomaga pri izbiri in vpeljavi optimalne postavitve.

Podjetje ADM-Adria Approach nudi kompletno rešitev od priprave, izvedbe in vzdrževanja sistemov DAM proizvajalca Intel – McAfee. Če iščete rešitev zaradi zakonskih zahtev ali samo zaradi lastne želje po dobri praksi varovanja podatkov,vam bodo v podjetju ADM-Adria Approach z veseljem priskočili na pomoč, saj imajo veliko izkušenj tudi pri velikih strankah, pri instalacijah in nastavitvah monitorjev DAM.