Change Auditor for SQL Server

Spremljanje kritičnih sprememb na Windows File strežnikih

Windows File strežniki vsebujejo kup ključnih ali občutljivih podatkov, vendar je pogosto težko preveriti dostop do specifičnih dokumentov. Posledice tega so kršitve politik informacijske varnosti in zlorabe pravic dostopa. To lahko privede do dragih motenj v storitvah in seveda izpadov omrežja. Zato so opozorila o izvedenih spremembah na Windows File strežnikih ključna.

Change Auditor for Windows File Servers spremlja, poroča in opozarja na kritične spremembe na Windows File strežnikih.

Katere so ključne prednosti?

Z rešitvijo Change Auditor for Windows File Servers  se lahko iz ene konzole preverja vse spremembe na strežnikih. Aktivnosti uporabnikov in skrbnikov se lahko sledijo z izvornimi in trenutnimi vrednostmi. Prav tako se aktivno zaznava grožnje analitiko vedenja uporabnikov.

Skrbnikom je zagotovljen dostop do datotek v skupni rabi z zajemanjem sprememb v realnem času. Hkrati se zaščitijo kritične mape in datoteke pred spremembami in nenamernim brisanjem. Poleg tega se zagotove obvestila o kritičnih spremembah, ki se pošljejo na primer na elektronski naslov ali na mobilno napravo. Tako se lahko ukrepa takoj in ne glede na to kje skrbnik okolja je. Ustvarjajo se izčrpna poročila o najboljših praksah za skladnost s predpisi, kot so GDPR, SOX, PCI-DSS, HIPAA, FISMA, GLBA itd.

Pravice uporabnikov in dejavnosti, trendi ter sumljivi vzorci se lahko povežejo z bogatimi vizualizacijami in časovnimi roki dogodkov. Z enim klikom je omogočen dostopa do vseh informacij, ki razkrijejo, katere spremembe je opravil določen uporabnik. S tem se zmanjšajo varnostna tveganja. Za boljšo forenzično analizo si lahko kadarkoli ogledate in filtrirate spremembe in odkrijete njihov odnos do drugih varnostnih dogodkov v kronološkem vrstnem redu.

Z ogledom in filtriranjem sprememb se doseže boljša forenzična analiza. Ta pokaže, kakšen vpliv ima določena sprememba na druge varnostne dogodke, in sicer v kronološkem vrstnem redu.

Želite brezplačni preizkus rešitve Change Auditor for SQL Server?
Sporočite svojo željo na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

V podjetju ADM-Adria smo Platinum+ partner proizvajalca rešitev Quest.