Varnosti spletnih mest

Varnosti spletnih mest

Varnost spletnih strani je danes najbolj spregledan vidik zaščite podjetja, čeprav bi morala biti med prioritetami v vsaki organizaciji. Hekerji vse bolj usmerjajo svoja prizadevanja v spletne trgovine, nakupovalne košarice, obrazce, prijavna okna ter v dinamične spletne strani. Spletne aplikacije, ki ne dosegajo ustreznega nivoja varnosti, predstavljajo veliko tveganje za podjetje in vse uporabnike. Te omogočajo hekerjem enostaven dostop do zalednih zbirk podatkov podjetja in izvedbo nezakonitih dejavnosti s pomočjo napadenih spletnih mest. Spletno mesto žrtve se lahko uporabi za zagon kriminalnih dejavnosti, kot je gostovanje spletnih mest z lažnim predstavljanjem ali za prenos nezakonite vsebine, obenem pa lahko napadalec za svoja kriminalna dejanja okrivi žrtev.

Študija skupine Gartner kaže, da se 75 % kibernetskih napadov izvede na nivoju spletne aplikacije.

Hekerji imajo širok nabor napadov, ki jih redno izvajajo proti organizacijam, vključno z vrivanjem SQL skript, XXS napadi, manipulacijo s parametri (npr. manipulacija URL-ja, piškotkov, HTTP glave, spletnih obrazcev itd.), avtentikacijski napad (npr. Brute force, zloraba šibkih gesel itd.) in še mnogo več. O napadih več naslednji teden.

Ker je hekerska skupnost zelo povezana, to naredi ranljivosti še veliko bolj nevarne. Ko je neka ranljivost odkrita, se vest o njej hitro širi po forumih. Objave se posodabljajo dnevno in se uporabljajo za širjenje znanja in posledično olajšajo nepridipravom vdore.

Spletne aplikacije – nakupovalne košarice, obrazci, prijavna okna, dinamična vsebina in druge prilagojene aplikacije so zasnovane tako, da omogočajo obiskovalcem spletnega mesta iskanje in pošiljanje dinamične vsebine, vključno z različnimi stopnjami osebnih in občutljivih podatkov. Če te spletne aplikacije niso varne, je celotna zbirka občutljivih podatkov resno ogrožena.

Iskanje ranljivosti spletnih mest zahteva veliko znanj in iznajdljivosti, saj je potrebno za iskanje ranljivosti navzkrižno poganjanje različnih skript, ki pokažejo varnostne pomanjkljivosti. Na srečo se danes na trgu najdejo rešitve, ki delujejo kot avtomatizirana orodja, ki zelo poenostavijo delo iskanja ranljivosti.

 

Se želite prepričati, če je vaše spletno mesto varno?

Sporočite svojo željo na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.