One Identity: najboljši upravljavec identitet

One Identity: najboljši upravljavec identitet

Solution Review vsako leto pripravi poročilo o najboljših ponudnikih storitev za upravljanje z identitetami. Vključene so storitve, ki najbolje zastopajo trenutne tržne potrebe uporabnikov.

Uredniki so pri izbiri upoštevali različne kriterije:

  • Authority Score, ki predstavlja povprečno oceno spletne strani.
  • Meta-analizo mnenj uporabnikov, zbranih preko najbolj zanesljivih ocenjevalnih spletnih strani.
  • 5-stopenjski kriterij podjetja Solution Review.

Po obsežni raziskavi so seznam ponudnikov zožili na 16 najboljših in med njimi je pričakovano tudi podjetje One Identity.

Do zdaj področje upravljanja identitet in nadzor nad njimi ni imelo enake pomembnosti kot druga področja znotraj IKT. Kot kaže, bo to področje dobilo večjo prioriteto v letu 2021. V času COVID-19 so postali delovni procesi znotraj IKT okolij popolnoma drugačni, kot smo jih bili vajeni do zdaj.

Ovire, ki se rešujejo s programsko opremo za nadzor identitet, so deležne vedno večje pozornosti in obravnave. Sem spada upravljanje vlog posameznih identitet. S tem se dodeljujejo dovoljenja točno določenim identitetam znotraj omrežja in preklicujejo privilegiji, s čimer se zaustavi nedovoljeno širjenje dostopov. Hkrati lahko storitev za nadzor identitet avtomatizira dodeljevanje začasnih privilegijev, kar pomeni, da lahko zaposleni pridobi ustrezna dovoljenja za določen projekt na preprost način. Hkrati sistem poskrbi, da se privilegiji ne kopičijo in s tem prepreči morebitno zlorabo. Naloga podjetij je zakrpati varnostne luknje in zaščiti uporabnike, za kar potrebujejo učinkovite programske rešitve za nadzor in upravljanje identitet. Nadzor identitet je osrednje področje IKT.

S pomočjo rešitve One Identity Manager se omogoči in zagotovi digitalne identitete za vse uporabnike, aplikacije in podatke. Podjetjem omogoča avtomatiziran dostop do številnih tehnoloških sredstev, hkrati pa obvladuje morebitna tveganja za varnost in skladnost. Nadzor identitet in njihovo upravljanje lahko vsaki organizaciji pomaga pri učinkovitem reševanju zapletenih poslovnih izzivov. Zmanjšajo se obratovalni stroški, izboljša varnost in poskrbljeno je za hiter ter odziven poslovni model.

Želite več informacij o rešitvi One Identity Manager?

Sporočite svojo željo na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

V podjetju ADM-Adria smo Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity.

OneIdentity-Platinum-Plus-Partner-ADM-Adria