Varnost in zanesljivost IT infrastrukture z IT Security Search

Dandanes smo žal priča vedno večjemu številu kibernetskih napadov, pred njimi pa žal niso varna niti podjetja. Ravno zaradi tega je ključnega pomena, da podjetja neprestano vzdržujejo varnost in zanesljivost IT infrastrukture. To pa lahko najbolje dosežejo s tem, da imajo natančen vpogled nad tem, kaj se dogaja na naših računalniških sistemih, saj lahko le na ta način hitro odkrijejo morebitne varnostne ranljivosti.

Varnost in zanesljivost IT infrastrukture bomo nedvomno zagotovili s programsko opremo IT Security Search podjetja Quest. Ta namreč omogoča enoten pogled na številnimi sistemi in napravami, na način, da se lahko hitro odzovemo na varnostne incidente in hitro opravimo dela računalniške forenzičen. Tu so na voljo številni podatki povezani z varnostjo, in sicer aktivnost uporabnikov informacijskega omrežja, trend dogodkov, sumljive povezave in podobno. Podatki pa so prikazani tudi na vizualni način s časovnico.

Funkcionalnosti

IT Security Search je rešitev, ki se lahko poveže s številnimi orodji podjetja Quest, vključno z varnostnimi rešitvami Enterprise Reporter, Change Auditor, InTrust, Recovery Manager for AD in Active Roles. Njena največja prednost pa je enostavno pregledovanje in hitro reagiranje na številne aktivnosti v našem IT okolju.

Podatki o aktivnostih

S programsko opremo Enterprise Reporter bomo pridobili vpogled v uporabnike, računalnike, člane varnostnih skupin, pravice nad mapami in datotekami in še veliko več.

Skladnost v realnem času

Change Auditor omogoča iskanje informacij glede sprememb na ključnih točkah v informacijskem sistemu in občutljivih podatkih in to ne glede na to, ali se ti nahajajo v oblaku ali v našem podatkovnem centru. Za sledenje spremembam v Aktivnem imeniku pa lahko računamo na varnostno orodje Active Roles.

Zbiranje in arhiviranje sistemskih zapisov

Zbiranje in arhiviranje sistemskih zapisov operacijski sistemov Windows in Linux ter programske opreme v kompleksnem omrežju lahko zaupamo programski rešitvi InTrust. Ta nam bo v pomoč tudi pri iskanju po sistemskih datotekah, ki smo jih stisnili, arhivirali in indeksirali.

Obnovitev objektov

S programskim orodjem Recovery Manager for AD (aktivne imenike) pa bomo lahko ugotovili, kateri objekti so se spremenili, vključno z vsebino in jih bomo po potrebi lahko obnovili z nekaj kliki.

Želite izvedeti več?

Za več informacij o varnostnem orodju IT Security Search se obrnite na podjetje ADM Adria, in sicer na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955. ADM Adria je namreč specializiran in certificiran implementator rešitev Quest.